Carandini Balzamikový (balsamico) ocet z Modeny 500 ml
Související produkty
Detailní popis produktu
Tento balzamikový ocet se honosí chráněným zeměpisným označením (I.G.P. - identificazione geografica protetta), který zaručuje, že byl ocet vyroben přímo v oblasti okolo Modeny. Důvod označení je prostý, jelikož Itálie dala světu balsamikový ocet a ten proslulý z Modeny se vyrábí již od 16. století.
Pro svoji silnou koncentrovanou chuť se do pokrmů přidává v menším množství, než je obvyklé u jiných octů. Stačí jen pár kapek. Můžete ho využívat na většinu typicky italským jídel. Těstoviny, rizoto, na prosciutto (pršut), ale i sýry a různé zdravé ovoce. Jeho delikátní chuť skvěle doplňuje ostatní chutě všech pokrmů. Ocet má kyselost 6 %.
Balzamikový ocet se výrobou klasickým octům příliš nepodobá. Na jeho výrobu se používá šťáva z vylisovaných hroznů, která neprošla kvašením a je z důvodu koncentrace cukru následně pomalým procesem povařena na tmavý sirup. Poté je přelit do dřevěných sudů, kde čeká menší startovací „mateční“ ocet. V nich zraje několik let, může i 100 let, takový ocet ale nenabízíme, to je spíše sběratelská rarita. Díky delšímu zrání získává ocet svoji hustou podobu a specificky koncentrovanou, sladkokyselou až jemně pikantní chuť.
Složení : Vinný ocet (víno, voda, antioxidant: SIŘIČITANY), koncentrovaný hroznový mošt, barvivo karamel E150D
Návod k přípravě : K přímé spotřebě.
Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Uchovávejte na tmavém, suchém a chladném místě.
Země původu: Itálie.
Pokud máte na produkt jakýkoliv dotaz, nebo potřebujete jen poradit a lépe se informovat, kdykoliv se na nás můžete obrátit na e-mail: ahoj@biostory.cz
www.biostory.cz
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kečupy, hořčice, ocet, majonézy |
---|---|
Hmotnost: | 0.9 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.