VÝPRODEJ slevy 20% až 59%!

COUNTRY LIFE Cukr třtinový tmavý 500 g

Akce Bez lepku Vegan
Značka: Country Life
40 Kč –25 %
country-life-cukr-trtinovy-tmavy-500-g-biostory
40 Kč –25 % 30 Kč
Skladem (5 ks)
Můžeme doručit do:
17.6.2021

Třtinový cukr má nezaměnitelnou přírodní vůni po ovoci, jablku a medu. Můžete ho v kuchyni používat jako běžný cukr. Třtinový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného řepného cukru. Vyrábí se z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Tmavší zabarvení můžete použít při obarvování jídel, jeho barva se při použití v jídle projeví.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tipy a recepty na použití třtinového cukru:

  • pečení - třtinový cukr slouží dobře k oslazení pečených dezertů
  • krémy - i studené dezerty můžete sladit třtinovým cukrem
  • zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu, pokud potřebujete přisladit, můžete použít třtinový cukr

Sladká chuť je člověku přirozeně příjemná a cukr je v naší stravě hlavním zdrojem energie. 

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. V Čechách známe třtinový cukr až od dob křižáckých válek. Ze začátku se jednalo spíše o vzácnost, rozšířil se až s dovozem z amerického kontinentu. V čase Napoleona byl vytlačen cukrem řepným, dnes se do našich kuchyň zase vrací.

 

Složení : Cukr třtinový tmavý. Může obsahovat stopy lepku.

Návod k přípravě : Výborně se hodí ke slazení čaje, cereálií, čerstvého ovoce a také k pečení a vaření.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1700kJ/400kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 99,9 g. z toho cukry: 99,9 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g

Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %.
Legislativní zařazení: Přírodní sladidlo - přírodní cukr.

Země původu : Kolumbie.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sladidla
Hmotnost: 0.51 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: