COUNTRY LIFE Karobový prášek světlý BIO 500 g

Akce Bez lepku BIO Vegan
Značka: Country Life
104 Kč –24 %
country-life-karobovy-prasek-svetly-bio-500-g-biostory
104 Kč –24 % 79 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
13.4.2021

Karob je zajímavou zdravější alternativou kakaa v bio kvalitěVyužijete ho v kuchyni podobně jako klasické kakao. Je mírně sladší, než klasické kakao. Světlý je méně pražený než tmavý. Vytvoříte z něj pečené i nepečené dezerty, domácí nutellu nebo tradiční cukroví.

Detailní informace

Detailní popis produktu

COUNTRY LIFE Karobový prášek světlý BIO 500 g

V karobu (carobu) jsou bohatě zastoupeny minerální látky jako hořčík, vápník (obsahuje ho více než mléko, na 100 g cca 350 mg, oproti mléku, které má kolem 120 mg), železo, fosfor, nikl a vitamíny A, B, a D. Oproti kakau neobsahuje kofein, alergenní látky, methylxanthiny ani theobromin i skoro žádný tuk, kterého kakao obsahuje asi 10-12 g na 100 g. Výhodou karobu, oproti kakau, že je i lépe stravitelné a má až blahodárné působení na zažívání.

Využití:

  • pečení - všude tam, kam byste při pečení dali kakao, můžete dát karob
  • nepečené dezerty - příklad nepečeného dezertu z karobu najdete v časopise Dobroty podzim 2013 na str. 9 (raw mandlovo-pekanový dezert)
  • pomazánky - jak udělat tuto sladkou pomazánku zjistíte v Dobrotách zima 2015-16 na str. 5 (zdravá nutella alias karobella) nebo v Dobrotách podzim 2016 na str. 23 (cizrnová karobela)
  • cukroví - v časopise Doborty zima 2015-16 také najdete na str. 30 recept na karobové pralinky
  • kaše - místo kakaa můžete na ochucení kaši použít karob
  • nápoje - karob přidejte třeba do smoothie nebo se inspirujte receptem na ovesný chai v časopise Dobroty zima 2013-14 na str. 23
  • karobové kuličky - 100 g kešu, 50 g sušených meruněk, 60 g datlí, 40 g loupaného konopného semínka, 1 lžičku kůry z biopomeranče, 2 lžíce šťávy z biopomeranče, 2 lžíce kokosového oleje a 2 lžíce karobového prášku rozmixujte, tvarujte kuličky, obalujte v karobu
  • karobová poleva - recept na ni hledejte v Dobrotách z léta 2016 na str. 15

Karob (svatojánský chléb) je chutnou alternativou kakaa. Pochází ze stromu s názvem rohovník obecný, který roste hlavně na Středním východě. Zde se pěstuje už nejméně 4 000 let. Vzhledem k přirozeně nasládlé chuti nevyžaduje karob obohacení cukrem. Díky jemné konzistenci není třeba ani přidávat velké množství tuku, což je při výrobě čokolády běžné.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení : Karobový prášek světlý*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě : V receptech používejte místo kakaa a čokolády.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):929kJ/222kcal. Tuky: 0,65 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,09 g. Sacharidy: 88,9 g. z toho cukry: 49,1 g. Bílkoviny: 4,6 g. Sůl: 0,08 g

Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Karobový prášek.

Země původu : Španělsko.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kakao a karob
Hmotnost: 0.505 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: