COUNTRY LIFE Umeocet 500 ml

Bez lepku Vegan
Značka: Country Life
79 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
13.4.2021

Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě.

Tipy na použití:

  • ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
  • ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
  • výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
  • nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
  • zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou – recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015–16

Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

  1. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  2. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  3. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  4. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  5. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

 

Složení : Ume švestkový ocet bílý 61 % (ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %), shiso listy, jedlá sůl mořská. Může obsahovat stopy lepku.

Návod k přípravě : K dochucení pokrmů. Pikantní, slaný a kyselý zároveň. Zvýrazňuje chutě a do jídla už nemusíte přidávat sůl.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):73kJ/17kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 3,4 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0,8 g. Sůl: 25,1 g

Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před slunečním světlem.
Legislativní zařazení: Ocet - ovocný.

Země původu : Japonsko.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kečupy, hořčice, ocet, majonézy
Hmotnost: 0.877 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 1.3.2020
Klasický lihový ocet již nepřekročí práh našeho domu. Chutná výborně. Používám ho i při lehčích žaludečních potížích a vždy pomůže.
5
Avatar autora | 24.2.2020
Větší bratříček menšího umeoctu. Dochucuji s umeoctem pravidelně, nikdy se nevrátím k octu lihovému "zvracejíci smajlík".