VÝPRODEJ slevy 20% až 59%!

COUNTRY LIFE Vločky ovesné jemné BIO 500 g

BIO Vegan
Značka: Country Life
44 Kč –25 %
country-life-vlocky-ovesne-jemne-bio-500-g-biostory
44 Kč –25 % 33 Kč
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
29.6.2021

Snídaní z ovesných jemných vloček v BIO kvalitě nastartujete den plný energie, kdy si připravíte tu nejchutnější ovesnou kaši. V kuchyni ovšem mají širší využití – zahustíte s nimi polévky, pomazánky, karbanátky. Můžete je přidat do pečiva, lívanečků a nebo si připravit domácí ovesnou granolu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ovesné vločky se vyrábějí z napařeného a rozlisovaného obilného zrna.
V Countrylife časopise Dobroty jaro 2016 zpracovali rozsáhlé téma o vločkách. Naleznete zde srovnání jednotlivých druhů vloček, tipy a recepty na použití, zajímavé informace o lepku a mnoho dalšího...

Tipy a recepty na použití:

  • Kaše
    – vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
    – pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte
    – recept na ovesnou kaši naleznete na straně 18 v Dobrotách jaro 2016
  • Krémové polévky
    – do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte
    – s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou
    – recept na karotkovou polévku s ovesnými vločkami je popsán na straně 12 v Dobrotách jaro 2016
  • Pečivo
    – při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Muffiny
    – recept na květákové muffiny najdete na straně 16 v Dobrotách jaro 2016
  • Nádivka
    – recept na vločkovou nádivku s mandlemi naleznete na straně 13 v Dobrotách jaro 2016
  • Smoothie
    – rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...
  • Placičky, burgery, sekaná
    – vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
    – na straně 12 v Dobrotách jaro 2016 najdete recept na cizrnové placičky se sójovými a ovesnými vločkami
  • Lívance
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Pomazánky
    – lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)
  • Sušenky
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Granola
    – vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C
  • Drobenka
    – rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
  • Nepečené cukroví
    – rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karobový prášek nebo skořici; vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu

Složení : Vločky OVESNÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě : Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Kalorická hodnota/energie (na 100g):1566kJ/372kcal. Tuky: 7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1,3 g. Sacharidy: 59,1 g. z toho cukry: 1,1 g. Bílkoviny: 13 g. Sůl: 0,1 g

Skladování: Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – vločky.

Země původu : Evropská unie.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vločky
Hmotnost: 0.503 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: