MUSO Kuzu škrob kousky 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Základní příprava
Lžičku hrudek rozmíchejte v trošce studené vody, rozpuštěné kuzu vlijte do připravovaného jídla a za stálého míchání vařte asi minutu, kuzu se z bílého změní na průhledné, v tu chvíli je hotové.
Tipy na použití
- Jak zajímavě použít kuzu při pečení se dozvíte v časopise Dobroty zima 2016-17 na str. 14, kde se nachází recept na mrkvový dort.
- Nebo s kuzu zkuste připravit třeba makové muffiny s nugátovým krémem podle receptu z časopisu Dobroty léto 2016 (str. 14).
- Kuzu funguje i při přípravě tortill - polentu smíchejte s trochou kuzu, přidejte horkou vodu a vytvořte husté těsto konzistence modelíny, přidejte lžičku olivového oleje a trochu soli, nechte těsto chvíli odpočinout v lednici. Z těsta vytvořte kuličky a vyválejte z nich tenké placky, které opékejte z obou stran na pánvi lehce pomazané olivovým olejem, v průběhu pečení placky lehce pokropte vodou - budou vláčnější.
Kuzu škrob se získává z kořene japonské rostliny pueararie. Jedná se o popínavé byliny a keře z oblasti tropů a subtropů. Pueararie jsou velmi invazivní rostliny, které dokáží pokrýt rozsáhlou plochu včetně vegetace nebo třeba elektrického vedení. Využívá se proto jako krycí rostlina či jako krmivo.
Složení : Kořen kuzu
Návod k přípravě : Na jeden šálek tekutiny rozdrťte asi 1–2 lžičky kuzu, rozpusťte ve studené vodě a poté přidejte do polévek, omáček, pudinků a za stálého a pomalého míchání vařte na mírném plameni dokud nezprůhlední.
Kalorická hodnota/energie (na 100g):1437kJ/337kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 85 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0,05 g
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení: Škrob.
Země původu : Japonsko.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Asijská ochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.108 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.