Natural Jihlava Tahini (bez soli) 310 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Tahini je najemno rozmixovaná pasta z pražených sezamových semínek původem ze starověké Persie (dnešní Írán). Důležitá složka kuchyně nejen celého Blízkého i Středního Východu, ale i severní Afriky, Indie a Asie.
Dvě výtečné pomazánky a to hummus a baba ganoush se bez tahini prostě neobejdou. U hummusu tvoří základ cizrna u baba ganoush je to pečený lilek. Ingredience jsou v základu identické: Hummus (vařená cizrna, nebo z konzervy), česnek, kvalitní rostlinný olej dle chuti (sezamový, olivový, slunečnicový), citronová šťáva, mořská sůl, římský kmín a tahini. U baba ganoush pouze zaměníte cizrnu za pečený lilek. Veškeré ingredience spolu rozmixujete do hladké pomazánky.
Tahini ale využijete také jako skvělé dochucovadlo různých omáček, převážně asijského stylu, nebo na ochucené dipy například k pečené zelenině nebo do dresinků na saláty. Ale také na sladké pečení, do muffinů, sušenek, buchet nebo na palačinky, lívance, do ovesných kaší a chutnat vám bude i samotné lžící rovnou ze skleničky!
Pro svůj vysoký obsah bílkovin bude vhodné pro vegany a vegetariány, ale také sportovce. Navíc se pyšní kvalitním obsahem minerálních látek jako je vápník, hořčík, železo, zinek, draslík a mangan i vitamíny E a skupiny B.
Složení: Mírně pražené loupané SEZAMOVÉ semínko. Může obsahovat stopy arašídů a skořápkových plodů. Může obsahovat stopy lepku.
Návod k přípravě : K přímé spotřebě. Oddělení oleje na povrchu výrobku je přirozený jev, který nemá vliv na kvalitu produktu. Před použitím stačí promíchat.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 2783 kJ/665 kcal. Tuky: 60 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 10 g. Sacharidy: 2 g. z toho cukry: 1 g. Bílkoviny: 24 g. Sůl: 0,09 g
Skladování: Skladujte při pokojové teplotě na tmavém místě. Po otevření skladujte v chladničce.
Legislativní zařazení: Krém z praženého sezamu
Země původu: Izrael.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechová másla |
---|---|
Hmotnost: | 0.565 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.