PROBIO Bezlepková směs na pečení BIO 500 g

Bez lepku BIO Vegan
Značka: PROBIO
68 Kč
Skladem
Můžeme doručit do:
14.4.2021

Milujete voňavé cukroví, křupavý chléb, kořeněné perníčky, vláčné palačinky či šťavnatou bublaninu? My také. S PROBIO bezlepkovou směsí připravíte všechny tyto dobroty v biokvalitě a bez lepku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Směs je pro vás namíchána z čerstvě umletých bio mouk z PROBIO bezlepkového mlýnapohankové, čirokové, kukuřičné a rýžové. Směs můžete použít prakticky na cokoliv i na zahušťování omáček.

Složení:

Složení: pohanková mouka*, čiroková mouka*, kukuřičná mouka*, bramborový škrob*, rýžová mouka*,* z ekologického zemědělství

Průměrné výživové údaje ve 100 g

Energie: 1480 kJ / 353 kcal. Tuky: 1,4 g. z toho nasycené nemastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 75,7 g. z toho cukry: 1,3 g. Vláknina: 2,7 g. Bílkoviny: 7,1 g. Sůl: 0,003 g

Skladování:

Skladujte v suchu při teplotě do 25°C

Zemědělská produkce: EU/ mimo EU

Recept na bezlepkový světlý chléb:

  • 500 g Bezlepková směs na pečení BIO PROBIO
  • 20 ml olej slunečnicový na pečení a smažení
  • 1 lžička cukr třtinový přírodní 
  • 1 ks Len hnědý
  • 400 ml voda
  • 7 g Sušené droždí
  • 1 lžička Kmínu
  • 1 lžička jemné mořské Soli

Postup: Droždí rozmíchejte ve vodě. V míse smíchejte všechny suché suroviny, přidejte olej, vodu s droždím a vše důkladně promíchejte. Formu na chléb (23 cm) vymažte olejem, vložte těsto, uhlaďte, povrch zlehka potřete olejem a posypte semínky. Formu přikryjte potravinovou fólií a nechte kynout na teplém místě 50 minut. Mřížku v troubě dejte na druhou pozici odspodu. Prvních 10 minut pečte na 250 °C, poté teplotu snižte na 200 °C a pečte dalších 30 minut.

Tip: Pro zlatavou kůrku chléb na posledních 10 minut vyjměte z formy a volně dopečte na mřížce.

Tip 2: Semínka sezamová, lněná nebo slunečnicová

Recept na bezlepkovou pizzu:

  • 170 g Bezlepková směs na pečení BIO PROBIO
  • 20 ml olej olivový extra panenský 
  • 1,2 lžičky cukr třtinový přírodní 
  • 1,2 lžičky jemné mořské Soli
  • 10 g droždí
  • 90 ml voda
  • 1 ks vejce BIO

Postup: Droždí a cukr rozmíchejte ve vlažné vodě a vlijte do bezlepkové směsi. Přidejte vejce, sůl a vypracujte těsto. Dle potřeby těsto podsypte bezlepkovou směsí a nechte na teplém místě kynout 40 minut. Z hotového těsta vyválejte plát, ten přemístěte na plech nebo do kulaté formy na pizzu. Pizzu ochuťte dle vlastní fantazie, například rajčatovým protlakem s česnekem, solí a bylinkami, čerstvou zeleninou nebo sýrem. Pečte na 180 °C 15-20 minut.

Recept na bezlepkové perníčky

  • 500 g Bezlepková směs na pečení BIO PROBIO
  • 180 g Cukr třtinový moučkový
  • 1 ks Kypřící prášek do perníku
  • 1 lžička Perníkové koření 
  • 2 lžíce kakaa
  • 70 g másla
  • 3 ks vejce BIO
  • 80 g Medu
  • 1 špetka jemné himalájské Soli

Postup: Do mísy prosejte bezlepkovou směs, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 BIO vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout. Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 170 °C 7-8 minut. Počet porcí: 2 plechy.

Ať se Vám recepty vydaří a zdravě si na nich pochutnáte :)

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Směsi na chleba
Hmotnost: 0.505 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: