SONNENTOR Koriandr mletý BIO 40 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Koriandr je hojně využíván v evropské i indické kuchyni. V indické kuchyni je nedílnou složkou koření garam masaly a různých kari směsí. V Evropě se koriandr hojně používá při pečení chleba nebo pečiva, často v kombinaci s kmínem. Chutně ho využijete i při pečení masa a ryb. Hodí se také do houbových omáček, polévek nebo třeba i při nakládání hub. V arabské kuchyně koriandr nalezneme v marockých specialitách z jehněčího nebo kuřecího masa.
Jedni ho milují, druzí ho nemůžou ani cítit. Koriandr je koření, které rozhodně vyvolává plno emocí. Pokud jste zkusili lístky koriandru a nechutnaly vám, zkuste jeho semínka nebo spíše botanicky správně plody. Mají totiž úplně rozdílnou chuť. Lísky mají svěží chuť, která některým připomíná mýdlo, zatímco jeho plody mají kořenito-dřevité aroma se sladce peprným podtónem. Koriandr patří mezi jedno z nejuniverzálnějších koření vůbec. Nesmí chybět ve směsi na perník a je jedním ze základních koření v kari.
Do vaší kuchyně přinese čerstvý vítr v podobě arabských, indických či afrických specialit. Hodí se báječně do jablečného kompotu, perníku, nebo do zeleninového kari. Koriandr doporučujeme dávkovat po špetkách, protože má velmi intenzivní chuť.
Hodí se do:
- pečení chleba nebo pečiva
- pečení masa a ryb
- houbové omáčky
- krémové polévky
- perníku
- jablečného kompotu
- indického zeleninového kari
Složení : koriandr mletý*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Návod k přípravě : vhodný na chleba i pečení.
Skladování: v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: kořenící přípravek.
Země původu : Evropská unie.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.055 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.