VÝPRODEJOVÉ slevy až 79 %!

SONNENTOR Muškátový květ mletý BIO 20 g

Bez lepku BIO Vegan
Značka: Sonnentor
115 Kč –30 %
sonnentor-muskatovy-kvet-mlety-bio-20-g-biostory
115 Kč –30 % 80 Kč
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

Jemnější verze klasického muškátového oříšku. Obohatí slané i sladké pokrmy. Dodá pověstnou tečku smetanovým či sýrovým omáčkám

Detailní informace

Detailní popis produktu

Muškátový květ stejně jako muškátový oříšek pocházejí ze stromu muškátovníku vonného jinak zvaného také Macizeň, který roste převážně v Africe a Brazílii. Jeho plodem jsou žluté bobule připomínající meruňky. Zralé plody pukají a odhalí semínko, které je pokryto červeným masitým míškem. Tento míšek se suší (po usušení získá žlutou barvu) a prodává se jako muškátový květ. Má sladce-kořeněnou a pryskyřičnatou chuť. Připomíná muškátový oříšek, ale je jemnější. Výborně se hodí do uzenin, perníku, různých sladkých pokrmů, ovocných salátů, krémů, kompotů, pudinků či punče.

Muškátový květ se skvěle hodí do masových směsí, jako jsou např. oblíbené balkánské čevapi (směs skopového, vepřového i hovězího masa)a. do uzenin, do polévek, kdy například báječně dochutí krémovou dýňovou, nebo i rybí polévku. Nebo sýrových pokrmů (fondue), ale také do čajového pečiva. V Itálii je velmi oblíben na přípravu těstovin, zejména plněných raviol a lasagní.

Muškát navzdory svému jménu nepatří mezi ořechy, jedná se o jádro broskvového ovoce. Má jemnou aromatickou vůni a silně kořeněnou chuť s trošku štiplavým koncem. Velmi zajímavou a neobvyklou chuť dodá také bramborové kaši a jiným pokrmům z brambor. Můžete ho použít i na ochucení sladkých jídel. Nejlíp chutná čerstvě nastrouhaný. Stačí ho jen špetka.

Složení : Muškátový květ mletý*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě : Používá se k přípravě aromatických polévek, do omáček, na maso.

Skladování: Skladovat v suchu a chladu.


Země původu : Mimo EU.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Hmotnost: 0.033 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: